Ladataan... Ladataan...

Vaniljainen raparperikeitto

Valmistusaineet 4:lle
600 g Raparperia
300 g (metsä)mansikkajäätelöä
Sokeriliemi:
1 l vettä
1 dl sokeria
Ohjeet

Lisäksi tarvitset sokeriliemeen vaniljatangon.

Valmista sokerisiirappi lisäämällä kiehuvaan veteen kidesokeria. Kuumenna liuosta niin kauan, että kaikki sokeri on sulanut. Halkaise vaniljatanko ja raaputa niiden sisukset sokeriliemen joukkoon. Kuori raparperit ja jaa ne noin viiden sentin mittaisiksi pätkiksi. Pane tangot kuumaan sokerisiirappiin ja anna niiden pehmetä sokeriliemessä. Jäähdytä keitto.
Tarjoa raparperikeitto mansikkajäätelön tai -sorbetin kera.

Yksi annos sisältää 277 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":204},"weight":{"fat":6.45,"alcohol":0,"protein":3.45,"carbohydrates":50.48,"saturated_fat":3.9,"sugar":24.53,"fibre":2.78,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.21204316952004323,"alcohol":0,"protein":0.050408195338098136,"carbohydrates":0.7375486351418585},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":74},"total":{"kcal":277,"weight":91.59,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":496.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1279,"servings":4}}

 
Sulje