Ladataan... Ladataan...

Valkosipulinen sienisäilyke

Valmistusaineet 8:lle
30 dl kantarelleja, suppilovahveroita ja orakkaita
1 tl suolaa
8 kpl valkosipulin kynsiä
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset öljyä ja silputtua tilliä.

Käytä maun mukaan 7–10 keskikokoista valkosipulinkynttä.

Puhdista ja pilko sienet teflonpannuun. Kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannuun suolaa, hienonnettua valkosipulia ja tilliä. Kaada päälle niin paljon öljyä, että sienet peittyvät. Sienten ei tarvitse uida öljyssä. Anna kiehua hiljalleen 30–40 minuuttia.
Huuhdo puhtaat lasipurkit kuumalla vedellä. Täytä purkit kuumilla sienillä piripintaan. Pane heti kansi päälle. Anna jäähtyä. Sienet säilyvät viileässä yli talven.
Keitä kuivatutkin korvasienet. Liota kuivattuja korvasieniä vähintään kaksi tuntia (50 g sieniä ja litra vettä). Kaada liotusvesi pois. Keitä sieniä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia. Huuhtele molempien kertojen jälkeen. Heitä keitin- ja huuhteluvedet pois.

Yksi annos sisältää 64 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":30},"weight":{"fat":1.5,"alcohol":0,"protein":5.1,"carbohydrates":7.6},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":64,"weight":14.2,"percent":100}}}