Ladataan... Ladataan...

Valkopapukeitto

Valmistusaineet 4:lle
2 dl kuivattuja papuja
5 dl kanalientä
2 kpl (pieni) salottisipulia
1 kynsi valkosipulin kynttä
50 g Palsternakkaa
2 dl ruoanvalmistuskermaa
1 tl suolaa
1 dl rasvatonta maitoa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset valkopippuria keiton maustamiseen.

Liota papuja vedessä yön yli jääkaapissa. Valuta vesi pois. Kuutioi sipulit ja palsternakka. Kuullota papujen kanssa oliiviöljyssä. Mittaa sekaan kanaliemi ja anna porista hiljaa noin puoli tuntia. Lisää kerma. Keitä noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku. Soseuta keitto tehosekoittimessa. Siivilöi. Vaahdota rasvaton maito juuri ennen tarjoamista kattilassa rajusti vatkaten. Kruunaa keitto kuohkealla vaahdolla.

Yksi annos sisältää 240 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":100,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":90},"weight":{"fat":10.87,"alcohol":0,"protein":12.26,"carbohydrates":22.08,"saturated_fat":6.71,"sugar":5.72,"fibre":10.02,"salt":3.34},"percent_raw":{"fat":0.41604601156241394,"alcohol":0,"protein":0.20852948585629147,"carbohydrates":0.37542450258129456},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":241,"weight":71,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":272.44},"item_type":"recipe","recipe_id":456,"servings":4}}

 
Sulje