Ladataan... Ladataan...

Vadelmamurukakku

Valmistusaineet 6:lle
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1.5 dl hienoa sokeria
125 g Hienoksi leikattua voita
10 dl Vadelmia tai muita marjoja tai raparperia
Täyte
5.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
50 tl Voita
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Ohjeet

Laita jauhot, sokeri ja voi tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos muistuttaa leivänmuruja. Lisää kanamunat koneen hitaasti käydessä.
Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle.
Kaada kulhoon jauhot ja kaneli, jos käytät sitä. Sekoita jauhoihin sokeri ja hierrä joukkoon voikuutiot niin, että seoksesta tulee murumaista.
Laita marjat vuoan keskelle ja levitä niitä tasaisesti reunoja kohden jättäen kuitenkin tilaa reunaan sormen tai parin leveydeltä.
Levitä muruseos marjojen päälle hellästi painellen, kunnes vadelmat peittyvät. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta kullanruskea.
Anna paistoksen jäähtyä vuoassaan puolen tunnin ajan, minkä jälkeen voit tarjoilla sen lämpimänä kerman, jogurtin tai jäätelön kanssa.

Yksi annos sisältää 982 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":473,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":459},"weight":{"fat":52.32,"alcohol":0,"protein":12.45,"carbohydrates":114.13,"saturated_fat":32.46,"sugar":53.62,"fibre":6.3,"salt":0.96},"percent_raw":{"fat":0.4818879908219839,"alcohol":0,"protein":0.0509481374149295,"carbohydrates":0.4671638717630865},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":983,"weight":272.23999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":298.67},"item_type":"recipe","recipe_id":1044,"servings":6}}

 
Sulje