Ladataan... Ladataan...

Välimeren lihapullat ja muusi

Valmistusaineet 6:lle
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
0.5 rkl öljyä
2 kpl keitettyjä perunoita
400 g naudan jauhelihaa (17% rasvaa)
100 g fetaa (rasvaa 8%)
1 kpl muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
0.25 tl valkopippuria
Reseptin osa 2
8 kpl jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
1 tl suolaa
Valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä joko pannulla tai mikrossa.

Raasta tai soseuta perunat jauhelihan joukkoon. Lisää murustettu feta, muna, mausteet ja pehmennetty sipulisilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile 20 pyörykkää ja paista niitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Tee muusi. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella. Kuumenna maito ja lisää sitä muusiin vähitellen samaan aikaan hyvin vatkaten. Mausta muusi suolalla. Vatkaa muusi kuohkeaksi.


Yksi annos sisältää 304 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":141,"alcohol":0,"protein":79,"carbohydrates":84},"weight":{"fat":15.4,"alcohol":0,"protein":19.3,"carbohydrates":20.5},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":303,"weight":55.2,"percent":100}}}