Ladataan... Ladataan...

Välimeren leipä

Valmistusaineet 20:lle
5 dl vettä
1 kpl Hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
3 tl kuivattua rosmariinia
2 kpl valkosipulinkynsiä
10 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset oliiviöljyä voiteluun ja oliiveja tai isoja kapriksia sekä
aurinkokuivattuja tomaatteja.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri, murskatut valkosipulinkynnet ja rosmariini. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhot ja öljy vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota peitettynä.
Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele taikina oliiviöljyllä. Anna kohota.
Painele taikinaan sinne tänne oliiveja tai kapriksia sekä aurinkokuivattujen tomaattien paloja. Paista leipää 225 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele leipä lämpimänä öljyllä.

Reseptistä saat uunipellillisen leipää.

Yksi annos sisältää 174 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":108},"weight":{"fat":5.4,"alcohol":0,"protein":4.5,"carbohydrates":27},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":62},"total":{"kcal":175,"weight":36.9,"percent":100}}}