Ladataan... Ladataan...

Uunissa kypsennetyt lihapullat ja kasvikset

Valmistusaineet 4:lle
100 g Sipuli
1 tl Rypsiöljy
2 rkl Ruislese
1 dl Vesi
35 g Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
1 tl Yrttimauste
400 g Jauheliha, sika-nauta, kevyt, rasvaa 10 %
KASVISLISUKE:
150 g Paprika punainen
200 g Punasipuli
200 g Porkkana
200 g Kesäkurpitsa zucchini
1 tl Rypsiöljy
Ohjeet

Silppua sipuli ja nosta se kippoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä 1-1,5 minuuttia mikrossa. Kaada ruisleseet ja vesi kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää jauheliha, vähän jäähtyneet sipulit, muna ja mausteet. Sekoita kuohkeaksi.

Leikkaa kuoritut porkkanat vinopaloiksi ja kesäkurpitsa, paprika ja punasipuli isohkoiksi paloiksi. Levitä porkkanapalat (pienen)leivinpaperipalan päälle uunipellille. Nosta uuniin 225 asteeseen keskitasolle. Kypsennä n. 10 min.

Pyörittele sillä välin lihapullat vedellä kostutetuin käsin pellin kokoiselle leivinpaperille. Ota pelti uunista ja vedä porkkanat papereineen pois. Vedä lihapullat leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja lisää sekaan porkkanat sekä muut kasvikset. Pirskota kasvisten päälle vähän öljyä. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 15-20 min. Kokeile lihapullien kypsyyttä halkaisemalla yksi pyörykkä.

Yksi annos sisältää 235 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":0,"protein":88,"carbohydrates":42},"weight":{"fat":11.58,"alcohol":0,"protein":21.77,"carbohydrates":10.32,"saturated_fat":3.67,"sugar":8.12,"fibre":4.05,"salt":1.78},"percent_raw":{"fat":0.44805105181342986,"alcohol":0,"protein":0.3744472011708836,"carbohydrates":0.17750174701568647},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":18},"total":{"kcal":234,"weight":61.29,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":351.81},"item_type":"recipe","recipe_id":1023653,"servings":4}}

 
Sulje