Ladataan... Ladataan...

Uunissa kypsennetty lipeäkala ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
1.5 kg lipeäkalaa
2 tl hienoa merisuolaa
Lisäkkeeksi
8 kpl perunoita
3 dl maitokastiketta
200 g Pakasteherneitä
Ohjeet

Liota lipeäkalaa kylmässä vedessä tunnista kahteen. Jos keität kalan vedessä, liottamista ei tarvita.
Nosta kala voideltuun lasi-, emali- tai teräsvuokaan tai -pannuun (lipeäkalasta irtoaa paljon nestettä) ja peitä kannella. Jos sopivaa kantta ei ole, levitä vuoan päälle leivinpaperipala ja sen päälle foliota niin, että ne muodostavat kannen vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa noin 40–45 minuuttia.
Kaada neste varovasti pois pannulta ja nosta kala lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja saman tien pöytään.
Tarjoa lipeäkala keitettyjen perunoiden, tulikuuman maitokastikkeen, kuumennettujen pakasteherneiden sekä rouhitun maustepippurin kanssa. Hienonna maustepippuria morttelissa tarpeeksi, sillä sitä kuluu paljon.

Yksi annos sisältää 488 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":319,"carbohydrates":126},"weight":{"fat":4.71,"alcohol":0,"protein":78.57,"carbohydrates":31.1,"saturated_fat":1.33,"sugar":4.75,"fibre":2.96,"salt":9.73},"percent_raw":{"fat":0.08803442791654972,"alcohol":0,"protein":0.6533404018669244,"carbohydrates":0.2586251702165258},"percent":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":65,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":489,"weight":133.14999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":643.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1475,"servings":4}}

 
Sulje