Ladataan... Ladataan...

Uunikirjolohta

Valmistusaineet 6:lle
900 g Kirjolohifilee
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.8 tl Mustapippuri
3 rkl (silputtu) Tilli, tuore
Ohjeet

Nosta kirjolohifilee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 180-200 asteessa 20-25 minuuttia. Silloin kirjolohi on selkäpuolelta (paksummasta kohdasta) mehevää ja vähän läpikuultavaa.

Lisää kirjolohen pinnalle tuoretta tilliä ennen pöytään nostamista.

Vinkki

Jos haluat kirjolohesta täysin kypsää, anna sen olla uunissa 5 min pidempään.

Nauti kala esim. keitettyjen perunoiden, höyrytettyjen kasvisten, esim. parsakaalin ja kantarellikastikkeen kera.

Yksi annos sisältää 230 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":129,"alcohol":0,"protein":101,"carbohydrates":0},"weight":{"fat":14.42,"alcohol":0,"protein":25.27,"carbohydrates":0.11,"saturated_fat":2.85,"sugar":0.01,"fibre":0.09,"salt":1.22},"percent_raw":{"fat":0.5610603061430779,"alcohol":0,"protein":0.43700447734317766,"carbohydrates":0.0019352165137444034},"percent":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":0},"total":{"kcal":230,"weight":43.97,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":152.42},"item_type":"recipe","recipe_id":1024276,"servings":6}}

 
Sulje