Ladataan... Ladataan...

Uunibroileri

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl broileri
1 tl suolaa
1 tl (rouhittu) mustapippuria
2 kpl paprikoita
8 kpl (keskik.) perunoita
Reseptin osa 2
50 g voita
3 rkl raastettua sitruunankuorta
0.5 dl puristettua sitruunamehua
3 kynsi valkosipulinkynsiä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl (rouhittu) mustapippuria
Valmistusohjeet

Ota broileri huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Hiero siihen suola ja pippuri. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sulata voi. Raasta sitruunan keltainen kuori hienoksi raasteeksi, purista hedelmästä mehu. Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä mausteliemen ainekset.

Kuori ja paloittele perunat. Pilko paprika reiluksi paloiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan, nosta päälle broileri. Kaada mausteliemi broilerin ja kasvisten päälle. Sekoittele kasviksia, jotta kastike levittyy tasaisesti. Siirrä vuoka uuniin 1–1 1/2 tunniksi. Broileri on kypsää, kun koivet ja siivet irtoavat helposti ja lihasta valuva neste on kirkasta.

Yksi annos sisältää 749 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":417,"alcohol":0,"protein":225,"carbohydrates":107},"weight":{"fat":46.3,"alcohol":0,"protein":56.1,"carbohydrates":26.7},"percent_raw":{"fat":0.557175420487061,"alchohol":0,"protein":0.3000513382296053,"carbohydrates":0.14277324128333377,"alcohol":0},"percent":{"fat":56,"alchohol":0,"protein":30,"carbohydrates":14,"alcohol":0},"total":{"kcal":749,"weight":129.1,"percent":100}}}

 
Sulje