Ladataan... Ladataan...

Tyrni-karpalosämpylät

Valmistusaineet 16:lle
5 dl Vesi
1 annos Kuivahiiva
1 rkl Hunaja
1 tl Ruokasuola
8.5 dl Sunnuntai Monivilja Sämpyläjauho
2.5 dl Organic Quinoa Flakes (kvinoahiutale)
0.5 dl Elovena Plus Kauralese
3 rkl Tyrni-karpalojauhe
0.5 dl Rypsiöljy
PÄÄLLE:
1 kpl Kananmuna, kuoreton
Valmistusohjeet

Kuumenna vesi 42 asteiseksi.

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veden joukkoon. Lisää hunaja ja suola.

Lisää loput jauhot, hiutaleet, leseet ja marjajauhe joukkoon erissä, huolellisesti vaivaten.

Lisää öljy lopuksi ja alusta taikinaksi. Muista, että parhaat sämpylät syntyvät löysähköstä taikinasta.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa, peitettynä kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilma ja pyöritä (jauhojen avulla) sämpylöiksi leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota vielä peitettynä noin 15 minuutin ajan.

Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa uunin keski-/ ylätasolla noin 12 minuuttia.

1 annos= 1 sämpylä

Vinkki! Voit hyvin käyttää kaurahiutaleita erikoisempien quinoa-hiutaleiden sijaan.

Yksi annos sisältää 193 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":125},"weight":{"fat":4.8,"alcohol":0,"protein":5.8,"carbohydrates":30.5},"percent_raw":{"fat":0.23025668273415503,"alchohol":0,"protein":0.12383957413202115,"carbohydrates":0.6459037431338239,"alcohol":0},"percent":{"fat":23,"alchohol":0,"protein":12,"carbohydrates":65,"alcohol":0},"total":{"kcal":193,"weight":41.1,"percent":100}}}

 
Sulje