Ladataan... Ladataan...

Tuulihattujoutsenet

Valmistusaineet 10:lle
Täyte
0.5 prk maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 dl vadelma- tai lakkahilloa
1 dl sokeria
2 lehti liivatetta
Tuulihattutaikina
3 dl vettä
25 tl Voita tai margariinia
2.5 dl vehnäjauhoja
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Ohjeet

Tee ensin tuulihatut. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää kaikki jauhot samalla hyvin vatkaten. Siirrä kattila takaisin liedelle. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää munat joukkoon yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Taikinan tulee olla kiiltävää.
Pursota taikinasta leivinpaperille soikeita tuulihattuja joutsenten vartaloiksi ja ohuempia, koukkupäisiä nauhoja kauloiksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua välillä.
Pehmitä täytettä varten liivatteet kylmässä vedessä ja sulate ne kuumaan vesitilkkaan. Vaahdota kerma. Sekoita rahka sekä hillo ja lisää kermavaahto. Sekoita lopuksi joukkoon liivateseos.
Tee joutsenen selkään pituussuunnassa viilto ja pursota täytettä tuulihattuun. Näin saat linnulle siivet. Kiinnitä kaula vartaloon. Voit koristella joutsenet tomusokerilla. Tarjoa vadelmakastikkeen kanssa.

Yksi annos sisältää 268 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":140,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":104},"weight":{"fat":15.49,"alcohol":0,"protein":6.07,"carbohydrates":25.98,"saturated_fat":9.32,"sugar":14.76,"fibre":0.72,"salt":0.27},"percent_raw":{"fat":0.5209787293305609,"alcohol":0,"protein":0.09069188824956709,"carbohydrates":0.38832938241987197},"percent":{"fat":52,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":268,"weight":72.61,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":123.03},"item_type":"recipe","recipe_id":1111,"servings":10}}

 
Sulje