Ladataan... Ladataan...

Turkkilaiset pidepiiraat

Valmistusaineet 10:lle
a) Pohja:
2.5 dl vettä
0.75 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
7 dl vehnäjauhoja
A) pohja:
25 g Hiivaa
b) Lihamureke:
500 g lampaan jauhelihaa
1 kpl sipuli
1 dl korppujauhoja
1 tlk säilöttyjä tomaatteja (400 g)
1 tl suolaa
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
B) lihamureke:
20 g Chilimausteseosta
Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola sekä vähitellen jauhot sekoittaen koko ajan. Alusta taikina tasaiseksi. Kohota noin puoli tuntia.
Silppua sipuli, valuta tomaattisäilyke ja hienonna tomaatit. Sekoita murekkeen ainekset ja mausta taikina.
Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli paloista pyöreitä puolen sentin paksuisia ja teevadin kokoisia pohjia. Muotoile mureketaikinasta kuusi pihviä ja pane pihvit taikinapohjalle. Voitele reunat kylmällä vedellä ja rypytä ne murekkeen päälle. Kohota 10 minuuttia.
Paista piiraita 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Yksi annos sisältää 308 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":94,"alcohol":0,"protein":63,"carbohydrates":151},"weight":{"fat":10.4,"alcohol":0,"protein":15.66,"carbohydrates":37.8,"saturated_fat":3.33,"sugar":1.67,"fibre":3.05,"salt":1.2},"percent_raw":{"fat":0.30434296066402444,"alcohol":0,"protein":0.20376419526919512,"carbohydrates":0.4918928440667804},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":307,"weight":73.11,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":167.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1181,"servings":10}}

 
Sulje