Ladataan... Ladataan...

Tuoretta parsaa

Valmistusaineet 20:lle
5 kg tuoretta parsaa
Kastike
100 tl Voita
0.75 dl sitruunamehua
Koristeluun
200 g Pistaasipähkinöitä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset vettä ja suolaa parsan keittämiseen sekä nipun sitruunamelissan lehtiä annoksen koristeluun.

Leikkaa parsojen päistä kuivat kantapalat pois. Jos parsat tuntuvat puumaisilta, kuori pinta ohuelti tyvestä käsin esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ole varovainen hauraiden nuppujen suhteen.
Maukkaimman tuloksen saat, kun niputat parsat. Laske niput isoon kattilaan, kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kanta edellä. Anna parsan nuppujen kypsyä hellästi vesirajan yläpuolella höyryssä. Kypsennä parsoja 15-30 minuuttia.
Sulata sillä välin voi kattilassa ja mausta se sitruunamehulla. Paahda pistaasipähkinöihin väriä.
Laita kypsät ja hieman kuivahtaneet parsat tarjoiluvadille ja kaada päälle voisulaa. Koristele parsat pistaasipähkinöillä ja sitruunamelissanlehdillä.

Yksi annos sisältää 269 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":226,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":20},"weight":{"fat":24.41,"alcohol":0,"protein":5.69,"carbohydrates":4.86,"saturated_fat":13.1,"sugar":3.94,"fibre":4.78,"salt":3.23},"percent_raw":{"fat":0.8389688451632688,"alcohol":0,"protein":0.08686478398580473,"carbohydrates":0.07416637085092671},"percent":{"fat":84,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":7},"total":{"kcal":269,"weight":60.01,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":287.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1813,"servings":20}}

 
Sulje