Ladataan... Ladataan...

Tulinen makkarakeitto

Valmistusaineet 6:lle
400 g Grillimakkara, kevyt, keskiarvo
400 g Peruna, kuorineen
200 g Sipuli
200 g Porkkana
150 g Lanttu
50 g Palsternakka
250 g Omena, kotimainen, kuorittu
150 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
12 dl Vesi
1 rkl Fond du Chef naudanlihafondi
0 kpl Chili, tuore
0.5 tl Mustapippuri
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
4 tl Rypsiöljy
Ohjeet

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipulit ja lanttupala ja palsternakka (kasvikset on punnittu kuorittuina). Kuutioi omena. Viipaloi varsiselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon juurekset, varsiselleri ja omena ja vähän paprikajauhetta, tacomaustetta ja/tai chiljauhetta ja rypsiöljy. Anna kiehua poreillen noin 10 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Leikkaa sillä välin (kuorittu) makkara viipaleiksi tai kuutioiksi ja paahda pannulla ilman rasvaa. Mausta lopuksi taco- tai chilimausteella. Lisää makkarapalat keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Maista ja lisää tulisuutta makusi mukaan. Anna keiton hautua ja makujen tasaantua hetken aikaan ja lisää hienonnettu persilja.

Vinkki

Käytä kauden juureksia esim. kesällä naurista, kyssäkalia tms. Jos olet kiireinen, osta korvaavat pakastevihannekset. Nauti lisukkeeksi leipää ja halutessasi nokare tulisesti maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa.

Yksi annos sisältää 233 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":103,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":88},"weight":{"fat":11.32,"alcohol":0,"protein":10.4,"carbohydrates":21.82,"saturated_fat":3.15,"sugar":7.78,"fibre":4.15,"salt":1.65},"percent_raw":{"fat":0.4414298005548655,"alcohol":0,"protein":0.1803481297193594,"carbohydrates":0.3782220697257752},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":233,"weight":60.269999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":507.7},"item_type":"recipe","recipe_id":1027392,"servings":6}}

 
Sulje