Ladataan... Ladataan...

Tortellineja sienivaahdolla

Valmistusaineet 3:lle
300 g Tuoretortellineja
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
300 g Tuoreita metsäsieniä, herkkusieniä tai siitakesieniä
1 rkl ruokaöljyä
2.5 dl portviiniä
1 dl valkoviiniä
1 dl hyvää kana- tai kasvislientä
1 tl suolaa
Valmistusohjeet

pippuria maun mukaan

Hienonna sipulit sekä sienet pieneksi. Kuullota sipulit öljyssä miedolla lämmöllä läpikuultavan pehmeiksi, ja lisää sienet sekä mausteet. Paista edelleen, kunnes sienten neste on haihtunut.
Lisää viinit ja kana- tai kasvisliemi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarkista maku, ja soseuta kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kuohkeaksi. Mausta kastike
pippurilla.
Keitä tortellinit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne, ja tarjoa sienivaahdon kanssa.

Ohjeen on laatinut kokki Alex Nurmi ja se on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 19/2005

Yksi annos sisältää 469 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":74,"alcohol":78,"protein":53,"carbohydrates":264},"weight":{"fat":8.1,"alcohol":11,"protein":13,"carbohydrates":65.3},"percent":{"fat":16,"alcohol":17,"protein":11,"carbohydrates":56},"total":{"kcal":468,"weight":97.4,"percent":100}}}