Ladataan... Ladataan...

Tonnikala-oliivipiirakka

Valmistusaineet 4:lle
1) pohja:
1 pkt Kevyttä oliivituorejuustoa
1) Pohja:
150 g margariinia
3 dl sämpyläjauhoja
0.5 tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
1 dl moniviljahiutale-leseseosta
2) Täyte:
2 prk tonnikalaa (vedessä)
1 dl (viipaloitu) oliiviviipaleita
4 kpl (iso) tomaattia
3) munamaito:
1 pkt Oliivi-tomaattituorejuustoa
3) Munamaito:
3 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 dl (silputtu) tuoretta silputtua tilliä
11 tl sitruunapippuria
2.5 dl ruoanvalmistuskermaa (7% rasvaa)
4) Pinnalle:
2 dl Juustoraaste, kevyt, rasvaa 12%
Ohjeet

Sekoita pohjan aineet pehmeäksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan jo edellisenä päivänä, painella litteäksi ja kääriä folioon jääkaappiin odottamaan.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta tonnikalat siivilässä. Sekoita yhteen oliivirenkaiden kanssa ja levitä piirakkapohjalle.
Leikkaa halutessasi ohuita tomaattisiivuja tonnikalatäytteen päälle.
Sekoita munamaidon aineet ja kaada täytteen päälle.
Paista ensin uunin alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia, jotta pohja ehtii kypsyä.
Nosta vuoka vielä 15 minuutiksi uunin keskitasolle, niin pinta saa kauniin ruskean värin.

Vinkki

Voit korvata pohjan margariinin 1,5 dl:lla juoksevaa margariinia. Täytteen voi valmistaa myös ilman tomaatteja.

Yksi annos sisältää 717 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":379,"alcohol":0,"protein":154,"carbohydrates":184},"weight":{"fat":42.18,"alcohol":0,"protein":38.53,"carbohydrates":46.03,"saturated_fat":17.11,"sugar":9.18,"fibre":8.59,"salt":2.21},"percent_raw":{"fat":0.528797066879786,"alcohol":0,"protein":0.2147177077633064,"carbohydrates":0.2564852253569076},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":718,"weight":163.83000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":552.53},"item_type":"recipe","recipe_id":651,"servings":4}}

 
Sulje