Ladataan... Ladataan...

Tomaatti-parmesaanipiirakka

Valmistusaineet 4:lle
Päälle
1 dl ruokakermaa
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 dl (raastettu) parmesaanijuustoraastetta
0.5 dl auringonkukansiemeniä
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl soijarouhetta
1 dl oliiviöljyä
3 rkl vettä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
Täyte
1 rkl oliiviöljyä
2 kpl hienonnettuja sipuleita
3 kynsi valkosipulinkynttä
8 kpl (iso) tomaatteja
4 rkl korppujauhoja
2 tl timjamia
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
0.5 dl fariinisokeria
Ohjeet

Lisää jauhoihin öljy, vesi, paprikajauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä.
Valmista täyte. Kuullota öljyssä sipuli. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet.
Pese tomaatit, halkaise, poista kannat ja kuutio. Lisää joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.
Lisää korppujauhot, mausteet ja sokeri.
Painele taikina 27 senttiä halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Kaada esipaistetun piirakan päälle tomaattitäyte.
Sekoita kerma, munat ja parmesaaniraaste. Levitä seos tomaattitäytteen päälle. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Vinkki

Voit valmistaa pohjan myös paketillisesta valmista piirakkataikinaa. Ruokakerman voit korvata soijakermalla.

Yksi annos sisältää 789 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":386,"alcohol":0,"protein":83,"carbohydrates":320},"weight":{"fat":42.56,"alcohol":0,"protein":20.54,"carbohydrates":79.51,"saturated_fat":10.02,"sugar":25.81,"fibre":9.36,"salt":1.78},"percent_raw":{"fat":0.4890454640852337,"alcohol":0,"protein":0.10487724566666384,"carbohydrates":0.4060772902481024},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":789,"weight":189.58,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":569.19},"item_type":"recipe","recipe_id":368,"servings":4}}

 
Sulje