Ladataan... Ladataan...

Tom Kha Gai eli mausteinen katkarapukeitto

Valmistusaineet 4:lle
2 dl kanalientä
2 dl kookosmaitoa
20 g Chili-tahnaa
4 dl Jättikatkarapuja
200 g Kuhafilee
200 g Herkkusieniä (tlk)
3 kpl limetin mehu
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset vielä 2 rkl Thai-kalakastiketta ja pienen palan kuorittua galangaa lastuina, chilin ohuina siivuina, sitruunaruohon ohuina siivuina, 3 kaffir-limetin lehteä.

Kookosmaito voi olla esim. A-Tip tai Amoy. Voit käyttää 1 tlk herkkusienten sijaan Silk Road riisinolkisieniä. (korianteria koristeeksi)

Kiehauta kanaliemi ja kookosmaito. Lisää kalakastike. Lisää galanga, chili, sitruunaruoho ja chilitahna. Anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia.
Lisää katkaravut, kalapalat ja sienet.
Poista kaffir-limetin lehdistä keskiruoti ja revi lehdet paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi. Lisää keittoon ja ota liesi pois päältä. Lisää limetin mehu, sekoita ja anna keiton hautua viisi minuuttia.

Vinkki

Kaupoista saa säilyketölkissä aitoja thaimaalaisia riisinolkisieniä, strawmushrooms, jotka kuuluvat alkuperäiseen keittoon. Kokeile!

Yksi annos sisältää 229 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":104,"alcohol":0,"protein":75,"carbohydrates":50},"weight":{"fat":12.4,"alcohol":0,"protein":20.1,"carbohydrates":13.5},"percent_raw":{"fat":0.4542650007324296,"alchohol":0,"protein":0.32695391086558906,"carbohydrates":0.2187810884019814,"alcohol":0},"percent":{"fat":45,"alchohol":0,"protein":33,"carbohydrates":22,"alcohol":0},"total":{"kcal":229,"weight":46,"percent":100}}}

 
Sulje