Ladataan... Ladataan...

Tilliliha ja keitetyt perunat

Valmistusaineet 4:lle
1000 g Naudanrintaa
50 g Juuriselleriä
1 kpl sipulia
1 kpl porkkana
1 kpl laakerinlehti
Kastike:
2 rkl vehnäjauhoja
0.5 dl sitruunan mehu
1 dl sokeria
1 dl (silputtu) tuoretta silputtua tilliä
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa leivontamargariinia
Lisäkkeeksi
8 kpl perunoita
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 10 valkopippuria ja kastikkeeseen 5 dl siivilöityä keitinlientä sekä vettä.

Poista lihasta näkyvät kalvot ja rasva. Pane liha kattilaan. Kaada vettä päälle niin paljon, että liha peittyy.
Nosta kattila liedelle. Kuumenna ja anna lihan kiehua, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa. Kaada vesi pois ja huuhtele kattila. Nosta liha kattilaan, lisää kasvikset ja mausteet, karkea suola sekä vettä jälleen niin, että liha peittyy.
Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja hauduta kannen alla kypsäksi. Lihan kypsymiseen menee puolestatoista kahteen tuntia lihan raakakypsyydestä riippuen. Paloittele liha kypsänä.
Valmista kastike. Pane rasva kattilaan ja sekoita jauhot joukkoon. Kiehauta, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon keitinliemi, sitruunanmehu, sokeri ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Mausta lopuksi tillillä ja sekoita joukkoon paloiteltu liha.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 689 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":241,"alcohol":0,"protein":213,"carbohydrates":235},"weight":{"fat":26.65,"alcohol":0,"protein":53.08,"carbohydrates":58.42,"saturated_fat":9.93,"sugar":34.57,"fibre":2.56,"salt":1.95},"percent_raw":{"fat":0.34974274113007287,"alcohol":0,"protein":0.30954781049301267,"carbohydrates":0.3407094483769145},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":689,"weight":187.15999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":481.24},"item_type":"recipe","recipe_id":934,"servings":4}}

 
Sulje