Ladataan... Ladataan...

Tempura kalasta ja äyriäisistä

Valmistusaineet 8:lle
20 kpl (iso) (2-3 kpl/ruokailija) kuorittuja isoja katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
200 g Nahatonta fileetä siikaa tai kuhaa annospaloina
40 pala surimipaloja (n. 50 g / annos)
Fondyypataan
5 dl oliiviöljy
Friteeraustaikina
2.5 dl jäävettä
2 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunankeltuaisia
Ohjeet

Lisäksi tarvitset vehnäjauhoja leivitykseen.

Asettele äyriäiset ja kalapalat tarjoiluastiaan ja säilytä astia kylmässä tarjoiluun asti. Valmista friteeraustaikina juuri ennen ruokailua yhdistämällä jääkylmä vesi, jauhot ja keltuaiset kevyesti vatkaten. Varaa jokaiselle ruokailijalle omat kipot friteeraustaikinalle sekä
pienelle jauhomäärälle.
Kuumenna öljy padassa tai sähköwokissa 180 asteiseksi. Öljy on sopivan lämpöistä, kun leipäpalalla testattaessa pala nousee kuplien öljyn pinnalle.
Kasta kala- tai äyriäispalat ensin kevyesti jauhoihin ja sitten friteeraustaikinaan yksitellen. Friteerattavat kasvispalat voit kastaa suoraan taikinaan. Siirrä palat nopeasti kuumaan öljyyn ja anna kypsyä 1–2 minuutin ajan rapeiksi. Kypsennä padan koon mukaan vain 4–6 palaa kerrallaan.
Nosta valmiit palat ritilälle tai paperipyyhkeelle hetkeksi valumaan. Kasta dippikastikkeeseen ja nauti heti.

Yksi annos sisältää 653 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":530,"alcohol":0,"protein":70,"carbohydrates":53},"weight":{"fat":59.53,"alcohol":0,"protein":17.75,"carbohydrates":13.44,"saturated_fat":4.07,"sugar":0.07,"fibre":0.57,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.8111336522739659,"alcohol":0,"protein":0.10750620723066674,"carbohydrates":0.08136014049536727},"percent":{"fat":81,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":8},"total":{"kcal":653,"weight":95.72999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":208.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1525,"servings":8}}

 
Sulje