Ladataan... Ladataan...

Tattaripitsi

Valmistusaineet 18:lle
100 g Leivontamargariini 80 %
1 dl Sokeri
0.25 dl Tattarijauho
200 g Tattarirouhe
1 tl Leivinjauhe
0.5 tl Ruokasooda
1 rkl Vaniljasokeri
2 tl Kardemumma
1 kpl Kananmuna, kuoreton
Ohjeet

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään.

Sekoita tattarijauhot, -rouhe, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Yhdistä rasvaseokseen.

Vatkaa kananmuna kevyeksi vaahdoksi ja lisää lopuksi taikinaan.

Nosta teelusikalla nokareita leivinpaperille. Paista vain noin 5 lastua kerrallaan, sillä ne leviävät kämmenen kokoisiksi.

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia, kunnes lastut ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä kokonaan ennen irroittamista.

Vinkki

Gluteeniton

Yksi annos sisältää 107 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":50},"weight":{"fat":5.61,"alcohol":0,"protein":2.05,"carbohydrates":13.02,"saturated_fat":2.22,"sugar":5.04,"fibre":0.96,"salt":0.26},"percent_raw":{"fat":0.4556705772133669,"alcohol":0,"protein":0.07409015682824975,"carbohydrates":0.4702392659583832},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":107,"weight":29.16,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":26.86},"item_type":"recipe","recipe_id":1024861,"servings":18}}

 
Sulje