Ladataan... Ladataan...

Tähtitortut porkkana-rahka-voitaikinasta

Valmistusaineet 20:lle
125 g Margariini 60 %, keskiarvo
250 g Maitorahka rasvaton
125 g Luomu porkkanasose
4 dl Vehnäjauho puolikarkea
2 tl Leivinjauhe
1 tl Piparkakkumauste
LISÄKSI:
300 g Luumumarmeladi
PÄÄLLE:
1 kpl Kananmuna, kuoreton
0.25 dl Tomusokeri
Valmistusohjeet

- Sekoita keskenään huoneenlämpöinen rasva ja rahka. Sekoita joukkoon porkkanasose.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Sekoita rasva-rahkaseokseen ja vaivaa taikina juuri ja juuri sekaisin.
- Painele taikina palloksi ja pane jääkaappiin kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.
- Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 45 x 36 cm kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa taikinasta taikinapyörällä neliöitä.
- Tee viillokset kaikkien neliöiden kulmiin.
- Pane neliöiden keskelle luumusosetta. Kerää joka toinen tortun sakara sormien väliin ja nipistä taikina yhteen tähtitortuksi.
- Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.
- Koristele halutessasi tomusokerilla.

Yksi annos sisältää 119 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":70},"weight":{"fat":4.2,"alcohol":0,"protein":3.1,"carbohydrates":18},"percent_raw":{"fat":0.3104599672561566,"alchohol":0,"protein":0.10238648382190617,"carbohydrates":0.5871535489219373,"alcohol":0},"percent":{"fat":31,"alchohol":0,"protein":10,"carbohydrates":59,"alcohol":0},"total":{"kcal":118,"weight":25.3,"percent":100}}}

 
Sulje