Ladataan... Ladataan...

Täysjyväfocaccia

Valmistusaineet 10:lle
5 dl vettä
14 g (14g=1 pss) kuivahiivaa
0.5 rkl suolaa
2 tl sokeria
3 tl kuivattua basilikaa
10 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl kurpitsansiemeniä
Valmistusohjeet

Mittaa kulhoon vesi, hiiva, suola ja sokeri. Sekoita ja anna seoksen seisahtaa 10 minuuttia. Lisää yrtit ja suunnilleen puolet jauhoista. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää joukkoon vähän kerrallaan loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä. Peitä kulho liinalla ja jätä taikina puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja painele se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Anna leivän kohota vielä 20 minuuttia. Voitele leipä tilkalla oliiviöljyä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna focaccian jäähtyä hieman ja leikkaa se neliöiksi.

Vinkki

Focacciasta saat hyviä eväsleipiä, kun halkaiset neliöt poikittain ja täytät ne esimerkiksi tuorejuustolla, kinkulla, juustolla ja vihanneksilla.

Yksi annos sisältää 276 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":67,"alcohol":0,"protein":52,"carbohydrates":157},"weight":{"fat":7,"alcohol":0,"protein":12.1,"carbohydrates":36.6},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":276,"weight":55.7,"percent":100}}}