Ladataan... Ladataan...

Sushiriisi

Valmistusaineet 4:lle
4 dl japanilaista vaaleaa riisiä
5 g (5 cm:n neliö/ 4 annosta) kuivattua merilevää maustamiseen
3 rkl japanilaista riisiviinietikkaa
2.5 rkl sokeria
2 tl merisuolaa
Valmistusohjeet

Pane riisi isoon kulhoon ja huuhtele se hyvin; vaihda vesi useaan kertaan, kunnes se on kirkasta. Valuta riisi ja jätä se tunniksi lävikköön. Ajan säästämiseksi voit myös liottaa riisiä raikkaassa kylmässä vedessä 10-15 minuuttia ja valuttaa sen uudelleen.

Siirrä riisi syvään, paksupohjaiseen kattilaan ja kaada päälle 4,6 dl vettä. Sulje kansi ja anna riisin kiehua korkealla lämmöllä noin 5 minuuttia. Alenna lämpöä ja hauduta riisiä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Älä raota kattilan kantta. Nosta kattila liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla noin 10-15 minuuttia.

Yhdistä riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Kumoa kypsä riisi isoon laakeaan kulhoon tai japanilaiseen puiseen sumeshi-kulhoon. Pirskota riisin pinnalle runsaasti viinietikkalientä. Nosta liemi varovasti kahdella puulastalla riisin joukkoon. Älä sekoita. Käännellessäni riisiä voit myös käyttää viuhkaa, niin riisi jäähtyy nopeasti. Riisin tulisi olla kädenlämpöistä ennen kuin aloitat sushien valmistuksen.

Vinkki

Käytä sushiriisin valmistamiseen 15 % enemmän vettä kuin riisiä, eli 1 osa riisiä, 1 osa vettä sekä lisäksi 1 rkl vettä.

Yksi annos sisältää 344 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":5,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":314},"weight":{"fat":0.5,"alcohol":0,"protein":6.1,"carbohydrates":75.4},"percent":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":91},"total":{"kcal":344,"weight":82,"percent":100}}}