Ladataan... Ladataan...

Suomalainen kalakeitto

Valmistusaineet 4:lle
2 rkl keiju-margariinia
2 kpl sipulia
10 kpl perunoita veneen muotoisina paloina
1 tl hienoa merisuolaa
1.5 l kalalientä
2 dl kevytkermaa
400 g Kalaa
1 dl (silputtu) hienonnettua tilliä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset neljään annokseen noin 10 kpl maustepippuria ja yhden laakerinlehden.

Kalaliemen voi korvata myös pelkällä vedellä.
Valitse makusi mukaan ruodotonta kalaa.
Sulata margariini kattilassa. Kuullota siinä sipulit sekä perunat. Mausta suolalla. Anna hautua hetki.
Lisää neste, maustepippurit sekä laakerinlehti. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää kerma. Kiehauta. Pane kalanpalat joukkoon. Anna hautua noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää tilli joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 412 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":179,"alcohol":0,"protein":105,"carbohydrates":128},"weight":{"fat":19.4,"alcohol":0,"protein":25.62,"carbohydrates":31.19,"saturated_fat":6.22,"sugar":4.5,"fibre":2.04,"salt":3.43},"percent_raw":{"fat":0.4345529016956244,"alcohol":0,"protein":0.25499423290200146,"carbohydrates":0.31045286540237427},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":412,"weight":92.4,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":713.81},"item_type":"recipe","recipe_id":462,"servings":4}}

 
Sulje