Ladataan... Ladataan...

Sulhaspiirakat

Valmistusaineet 25:lle
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Täyte
5 dl vettä
3 dl puuroutumatonta riisiä
1 tl suolaa
50 g voita
Ohjeet

Sekoita vesi, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi. Ota taikina leivinlaudalle, johon on ripoteltu jauhoja ja vaivaa kiinteäksi. Pyörittele tangoksi ja leikkaa tanko palasiksi. Pyörittele palat palloiksi pöytää vasten. Levitä pöydälle jauhoja ja paina pallot litteiksi kakkaroiksi. Ajele kuoret piirakkapulikalla pyöreiksi ja ohuiksi, pinoa ne niin, että ripottelet jauhoja väliin. Voit peittää kuoret liinalla tai kelmulla, etteivät kuivu.

Pane riisit kylmään veteen. Kun ne alkavat kiehua, pienennä lämpöä (sähkölevyllä ykköselle). Hauduta kypsäksi, älä puurouta. Mausta suolalla ja voilla. Levitä täytettä vain kuoren toiselle puolikolle. Käännä kuori kaksinkerroin ja paina lujasti kiinni, vaikkapa teevadilla reunaa hiukan leikaten. paista keitinpiiraat paistinpannussa voissa tai öljyssä kullanruskeiksi.

Tarjoa voin tai munavoin kera.

Yksi annos sisältää 60 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":38},"weight":{"fat":1.85,"alcohol":0,"protein":1.29,"carbohydrates":9.48,"saturated_fat":1.08,"sugar":0.24,"fibre":1.4,"salt":0.52},"percent_raw":{"fat":0.2788066363920438,"alcohol":0,"protein":0.08620731809018685,"carbohydrates":0.6349860455177695},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":60,"weight":15.860000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":52.1},"item_type":"recipe","recipe_id":41496,"servings":25}}

 
Sulje