Ladataan... Ladataan...

Suklaa-perunakakku

Valmistusaineet 16:lle
200 g Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
200 g Taloussuklaa
200 g Margariini 60 %, keskiarvo
2 dl Hedelmäsokeri
4 g Kananmuna, kuoreton
0.5 dl Appelsiinitäysmehu
0.1 dl Likööri 20-30 til% alkoholia
1 dl Manteli
4.5 dl Anni Helena kakkuvehnäjauho
0.5 dl Seesaminsiemen, punnittu kuorineen
0.5 dl Kahvi, keskiarvo
2 tl Kardemumma
PÄÄLLE:
1 dl Vadelma
1 dl Kevyt jäätelö, vanilja
Ohjeet

Survo keitetyt ja kuoritut perunat.

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken.

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeriseoksen joukkoon yksitellen.

Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, appelsiinimehu, AMARETTO, perunasurvos, keskenään sekoitetut kuivat aineet (MANTELI JAUHEENA!) sekä kahvi. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (tai seesaminsiemenillä vuorattuun) irtopohjavuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys (puu)tikulla.

Tarjoa vaniljajäätelön ja marjojen kera.

Yksi annos sisältää 302 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":141,"alcohol":1,"protein":20,"carbohydrates":140},"weight":{"fat":15.78,"alcohol":0.14,"protein":4.94,"carbohydrates":35.39,"saturated_fat":4.9,"sugar":18.66,"fibre":1.82,"salt":0.14},"percent_raw":{"fat":0.46665878840427416,"alcohol":0.0031626741544595574,"protein":0.06499106448438931,"carbohydrates":0.4651874729568769},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":302,"weight":81.77,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":87.71},"item_type":"recipe","recipe_id":1024886,"servings":16}}

 
Sulje