Ladataan... Ladataan...

Sitruunakalkkunaa ja pinaattihöystöä

Valmistusaineet 4:lle
800 g Kalkkunan sisäfilettä
2 kpl (keskik.) sitruunaa
0.5 dl oliiviöljyä
0.5 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
0.25 tl jauhettua muskottia
0.5 tl suolaa
Pinaattihöystö:
1 l Tuoreita pinaatinlehtiä
1 kpl uusi sipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl chilillä ja paprikalla maustettua creme fraichea
2 rkl tuoretta korianteria
0.25 tl suolaa
0.25 tl rouhittua mustapippuria
Ohjeet

Käytä maustamattomia kalkkunan sisäfileitä.

Laita kalkkunan rintafileet muovipussiin. Halkaise sitruunat ja purista mehut puolikkaista. Sekoita öljy ja mausteet mehuun ja kaada liemi pussiin. Sulje pussi ja pusertele sitä käsin niin, että liemi ympäröi fileet. Anna maustua viileässä vähintään 1–2 tuntia.
Huuhtele pinaatinlehdet juoksevalla kylmällä vedellä. Silppua sipulit. Kuullota sipulit tilkassa öljyä ja lisää pannulle kosteat pinaatinlehdet. Kypsennä pari minuuttia. Kaada pannulle tilkka etikkaa ja anna sen haihtua. Lisää ranskankerma, mausteet ja silputtu korianteri. Valuta liemi pois kalkkunafileistä. Grillaa fileet ja mausta kypsänä suolalla. Tarjoa pinaattihöystön kera.


Yksi annos sisältää 538 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":263,"alcohol":0,"protein":265,"carbohydrates":10},"weight":{"fat":28.81,"alcohol":0,"protein":65.44,"carbohydrates":2.54,"saturated_fat":7.08,"sugar":1.78,"fibre":3.12,"salt":1.87},"percent_raw":{"fat":0.48812509952841915,"alcohol":0,"protein":0.4927284762593289,"carbohydrates":0.019146424212251836},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":49,"carbohydrates":2},"total":{"kcal":539,"weight":110.64000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":424.08},"item_type":"recipe","recipe_id":1275,"servings":4}}

 
Sulje