Ladataan... Ladataan...

Sitruunaiset raparperiletut

Valmistusaineet 8:lle
200 g Raparperi
100 g Karppisokeri
0.25 tl Kaneli
TAIKINA:
2 kpl Kananmuna, kuoreton
4 dl Rasvaton maito
1 dl Vehnäjauho puolikarkea
1 dl Täysjyvävehnäjauho
2 tl Sokeri
0.25 tl Ruokasuola
PAISTAMISEEN:
5 rkl Oivariini juokseva
TÄYTE:
200 g Lightest tuorejuusto 3 %, maustamaton
100 g Lemon curd sitruunatahna
PÄÄLLE:
4 rkl Viherminttu, tuore
Ohjeet

Valmista ensin raparperihilloke edellisen satokauden raparpereista: Kaada jäiset raparperipalat kattilaan.

Lisää karppisokeri ja kaneli.

Keitä ensin kannen alla noin 15 minuuttia ja sen jälkeen noin 5 minuuttia ilman kantta, kunnes hilloke on kiinteää. Jäähdytä.

Valmista lettutaikina:

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia.
Paista taikinasta isoja lettuja (juoksevassa rypsiöljyssä) pannulla.
Sekoita keskenään täytettä varten tuorejuusto ja lemon curd.
Tarjoa letut raparperihillokkeen, sitruunaisen tuorejuuston ja mintun lehtien kera.

Yksi annos sisältää 234 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":95,"alcohol":0,"protein":36,"carbohydrates":103},"weight":{"fat":10.33,"alcohol":0,"protein":8.76,"carbohydrates":25.27,"saturated_fat":2.47,"sugar":13.48,"fibre":1.88,"salt":0.6},"percent_raw":{"fat":0.4058367611273015,"alcohol":0,"protein":0.15294652191001457,"carbohydrates":0.4412167169626839},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":234,"weight":62.790000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":166.19},"item_type":"recipe","recipe_id":1024955,"servings":8}}

 
Sulje