Ladataan... Ladataan...

Sitruunainen kalkkunapasta

Valmistusaineet 6:lle
250 g esim. pennepastaa
1 kpl sipuli
1 tl rypsiöljyä
300 g marinoimattomia kalkkunasuikaleita
150 g tuoretta pinaattia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
0.5 kpl kanaliemikuutiota
0.25 tl (jauhettu) valkopippurijauhetta
1 kpl (iso) sitruuna
2 tl kuivattua rakuunaa
400 g vihersalaattia (sis. lehtisalaattia, kurkkua, tomaattia)
6 viipale (keskik.) ruisleipää
3 tl margariinia (rasvaa 40%)
Ohjeet

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää kalkkunasuikaleet ja paista, kunnes suikaleet alkavat kypsyä. Suikaloi pinaatti ja lisää se kalkkunan joukkoon. Annan kypsyä hetki ja lisää ainesten päälle vehnäjauhot, vesi sekä liemikuutio. Mausta pippurilla ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa kastikkeen joukkoon. Purista sen jälkeen sitruunan mehu kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Yhdistä kalkkunakastike kypsän pastan joukkoon ja ripottele päälle tuoretta rakuunaa. Lisää lopuksi kuivattu rakuuna ja valkopippuri.
Valmista vihersalaatti lehtisalaatista, kurkusta ja tomaatista ja tarjoa ruisleivän kanssa pastan lisukkeena.

Yksi annos sisältää 309 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":78,"carbohydrates":186},"weight":{"fat":5.18,"alcohol":0,"protein":20.13,"carbohydrates":47.85,"saturated_fat":0.59,"sugar":3.26,"fibre":6.93,"salt":0.64},"percent_raw":{"fat":0.14647005564111704,"alcohol":0,"protein":0.2527416029372845,"carbohydrates":0.6007883414215985},"percent":{"fat":15,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":60},"total":{"kcal":310,"weight":84.58,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":326.76},"item_type":"recipe","recipe_id":126901,"servings":6}}

 
Sulje