Ladataan... Ladataan...

Sipuli-tomaattikeitto

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl sipulia
2 rkl ruokaöljyä
1 tlk tomaattimurskaa (oregano)
1 dl sokeria
8 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio tai 0.5 rkl fondia/annos
300 g Broilerin tai vähärasvaisen naudan jauhelihaa
1 kpl porkkanaa
2 varsi varsisellerin vartta
200 g Vihreitä papuja
2 kynsi valkosipulin kynttä
0.25 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 nippu persilja- tai basilikaruukkua
Ohjeet

Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi ja kuullota ne kattilassa. Käsittele sillä aikaa muut kasvikset. Leikkaa porkkana penneiksi ja sellerinvarret viipaleiksi.
Lisää tomaattimurska kattilaan sipulien joukkoon ja keitä hetki sekoittaen. Lisää sokeri, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi. Ota jauhelihasta lusikalla nokareita ja tipauta ne liemeen suoraan paketista.
Lisää joukkoon myös porkkanat ja selleri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
Lisää jäiset pavut ja keitä vielä 6–8 minuuttia. Puserra valkosipuli keittoon kypsymisen loppuvaiheessa. Jos haluat miedon valkosipulin maun, lisää silputtu valkosipuli kattilaan samaan aikaan sipulien kanssa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella.
Tarkista maku. Lisää keittoon lopuksi hienonnetut tuoreet yrtit.

Yksi annos sisältää 453 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":125,"alcohol":0,"protein":120,"carbohydrates":208},"weight":{"fat":13.6,"alcohol":0,"protein":29.52,"carbohydrates":51,"saturated_fat":2.76,"sugar":31.93,"fibre":15.24,"salt":1.8},"percent_raw":{"fat":0.2754066888716206,"alcohol":0,"protein":0.2656518864492044,"carbohydrates":0.458941424679175},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":454,"weight":145.85000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":564.52},"item_type":"recipe","recipe_id":1469,"servings":4}}

 
Sulje