Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi ja kuullota ne kattilassa. Käsittele sillä aikaa muut kasvikset. Leikkaa porkkana penneiksi ja sellerinvarret viipaleiksi.
Lisää tomaattimurska kattilaan sipulien joukkoon ja keitä hetki sekoittaen. Lisää sokeri, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi. Ota jauhelihasta lusikalla nokareita ja tipauta ne liemeen suoraan paketista.
Lisää joukkoon myös porkkanat ja selleri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
Lisää jäiset pavut ja keitä vielä 6–8 minuuttia. Puserra valkosipuli keittoon kypsymisen loppuvaiheessa. Jos haluat miedon valkosipulin maun, lisää silputtu valkosipuli kattilaan samaan aikaan sipulien kanssa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella.
Tarkista maku. Lisää keittoon lopuksi hienonnetut tuoreet yrtit.