Ladataan... Ladataan...

Simpukoita kermaisessa currykastikkeessa

Valmistusaineet 6:lle
2 kg sinisimpukoita
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl silputtua timjamia
1 kpl laakerinlehti
0.5 dl silputtua persiljaa
2 rkl voita
3 kpl salottisipulia
0.5 rkl mietoa karritahnaa
0.25 tl cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
2 kpl kananmunan keltuaista
Lisäkkeeksi
2 kpl patonkia
Ohjeet

Kaada viini tilavaan kattilaan. Murskaa timjamia, laakerinlehteä ja persiljaa hieman ja lisää ne viinin joukkoon. Kuumenna viini kiehuvaksi ja kaada puhdistetut simpukat kattilaan. Ravista kattilaa välillä. Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne reikäkauhalla liemestä kulhoon. Pidä simpukat lämpiminä.
Keitä keitinlientä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi.
Silppua salottisipulit ja kuullota silppu voissa karritahnan kanssa. Kaada sipuli-karritahnaseokseen simpukoiden keitinliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää cayennenpippuria ja puolitoista desiä kermaa. Sekoita keltuaiset ja loppu kerma keskenään pienessä kulhossa. Vatkaa joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa keitinlientä.
Yhdistä keltuaisseos kuumaan liemeen. Lisää simpukat kattilaan ja kuumenna, mutta älä keitä.
Tarjoa simpukat keittolautasilta rapean patongin kera.

Yksi annos sisältää 727 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":234,"alcohol":43,"protein":243,"carbohydrates":207},"weight":{"fat":25.93,"alcohol":6.07,"protein":60.59,"carbohydrates":51.58,"saturated_fat":13.04,"sugar":2.08,"fibre":2.84,"salt":4.29},"percent_raw":{"fat":0.3221061418472421,"alcohol":0.058614937593942304,"protein":0.33452352061784385,"carbohydrates":0.2847553999409716},"percent":{"fat":32,"alcohol":6,"protein":33,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":728,"weight":166.42000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":542.45},"item_type":"recipe","recipe_id":1122,"servings":6}}

 
Sulje