Ladataan... Ladataan...

Simpukoita Välimeren tapaan

Valmistusaineet 6:lle
2 kg sinisimpukoita
5 dl kuivaa valkoviiniä
1) tomaattikastike:
2 rkl Kasvisfondia (noin 3 rkl)
1) Tomaattikastike:
2 kpl sipulia
4 kynsi valkosipulinkynttä
2 rkl ruokaöljyä
1 dl sokeria
2 dl vettä
0.25 tl mustapippuria
0.5 dl (chili)ketsuppia
1 dl tuoretta basilikaa
1 rkl provencen yrttiseosta
2) Lisäkkeeksi
12 viipale (pieni) hiivaleipäsiivuja
Ohjeet

Veden sijaan voit käyttää 2 dl viiniä.

Tee ensin tomaattikastike. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput pehmeiksi öljyssä. Lisää sokeri ja jatka kypsentämistä hetki.
Kaada kattilaan tomaattisäilykkeet ja neste. Lisää liemikuutio ja mausteet. Hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mielellään kauemmin.
Kaada viini tilavaan kattilaan. Kuumenna viini kehuvaksi ja kaada puhdistetut simpukat kattilaan. Ravistele kattilaa keittämisen aikana. Nosta avautuneet reikäkauhalla kulhoon.
Sekoita simpukat ja tomaattikastike. Tarjoa heti rapean leivän kanssa.

Yksi annos sisältää 551 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":108,"alcohol":54,"protein":226,"carbohydrates":163},"weight":{"fat":11.95,"alcohol":7.58,"protein":56.05,"carbohydrates":40.4,"saturated_fat":1.92,"sugar":18.06,"fibre":2.26,"salt":6.12},"percent_raw":{"fat":0.19675772866719132,"alcohol":0.09714669502764474,"protein":0.4103371261247568,"carbohydrates":0.2957584501804071},"percent":{"fat":20,"alcohol":10,"protein":41,"carbohydrates":30},"total":{"kcal":551,"weight":144.33999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":547.63},"item_type":"recipe","recipe_id":1123,"servings":6}}

 
Sulje