Ladataan... Ladataan...

Sillitartaria ja uuniperunoita

Valmistusaineet 4:lle
300 g Kuivattuja sillifileitä
2 kpl sipulia
200 g Kermaviiliä, kurkulla maustettua
1 dl Ruohosipulia, silppua
0.5 tl (jauhettu) mustapippuria
1 kpl sipuli
1 rkl ruokaöljyä
1 prk creme fraicheä
2 rkl maitoa
200 g Mätiä
0.5 tl (jauhettu) mustapippuria
100 g Suolakurkkua
Lisäksi
4 kpl isoja uuniperunoita
Ohjeet

Kuutioi silli ja suolakurkut. Sekoita joukkoon hienonnettua sipulia ja mieleistäsi kastiketta. Mausta pippurilla ja ruohosipulilla. Mätikastikkeen valmistustuksessa voit korvata maidon samalla määrällä kalalientä tai kuivaa valkoviiniä. Mätikastike: Käytä 1–2 sipulia, öljy, ranskankerma, maito, noin 200 g mätiä (esim. kirjolohen) ja mustapippuria.
Hienonna sipulit. Kuullota silppua öljyssä. Lisää kermaviili sekä tilkka maitoa, kalalientä tai viiniä. Kuumenna sekoittaen. Ota kasari liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä syöntilämpöiseksi.
Mausta kastike mädillä juuri ennen ruokailua. Ripota tuoretta hienonnettua tilliä pinnalle. Tarjoa uuniperunoiden kastikkeena.

Yksi annos sisältää 489 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":325,"alcohol":0,"protein":96,"carbohydrates":68},"weight":{"fat":36.49,"alcohol":0,"protein":24.32,"carbohydrates":17.1,"saturated_fat":17.02,"sugar":5.91,"fibre":1.78,"salt":10.2},"percent_raw":{"fat":0.6646686952515479,"alcohol":0,"protein":0.19686735691177426,"carbohydrates":0.13846394783667793},"percent":{"fat":66,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":489,"weight":112.82,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":375.88},"item_type":"recipe","recipe_id":268,"servings":4}}

 
Sulje