Ladataan... Ladataan...

Sienimuhennos ja oreganopolenta

Valmistusaineet 4:lle
Reseptin osa 2
1 kpl punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
250 g herkkusieniä
200 g kevyttä creme fraichea (rasvaa 5 %)
0.5 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
2 rkl (silputtu) hienonnettua tuoretta persiljaa
Reseptin osa 3
7.5 dl kasvislientä
1.5 dl polentaryynejä
2 rkl (silputtu) hienonnettua tuoretta oreganoa
0.25 rkl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Reseptin osa 4
8 lehti salaatinlehtiä
Ohjeet

Sienimuhennos
Pilko punasipuli ja herkkusienet. Kuullota sipulia hetki pannulla ja lisää herkkusienet joukkoon. Anna sienien kuumentua, mutta älä paista. Lisää sieni-sipuli sekoitus creme fraichen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi persiljasilpulla.

Oreganopolenta
Kuumenna kasvisliemi ja lisää joukkoon polentaryynit kokoajan sekoittaen. Keitä 6 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi oregano. Kaada polenta kostutettuun astiaan tasapaksuksi levyksi. Anna jäähtyä ja leikkaa polentalevy viipaleiksi. Sivele viipaleet kevyesti oliiviöljyllä ja paista niitä paistinpannulla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile polentaviipaleet lämpiminä sienimuhennoksen ja raikkaan vihersalaatin kanssa.

Yksi annos sisältää 268 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":127,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":118},"weight":{"fat":14.02,"alcohol":0,"protein":5.59,"carbohydrates":29.26,"saturated_fat":2.86,"sugar":4.47,"fibre":2.1,"salt":4.64},"percent_raw":{"fat":0.4752028773068867,"alcohol":0,"protein":0.08415165674018973,"carbohydrates":0.4406454659529235},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":268,"weight":62.940000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":369.95},"item_type":"recipe","recipe_id":131193,"servings":4}}

 
Sulje