Ladataan... Ladataan...

Seesam-broilerivartaat ja riisiä

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl (keskik.) broilerin rintafileitä
1 dl seesaminsiemeniä
Marinadi
1 dl soijakastiketta
1 rkl seesamöljyä
1 dl vettä
0.75 dl sokeria
50 g Inkivääriä
0.5 dl tuoretta korianteria
Vartaiden kera
2 dl (keskik.) jasminriisiä
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset varrastikkuja.

Raasta inkivääri ja silppua korianteri. Leikkaa fileet ohuiksi pitkittäisiksi suikaleiksi. Yhdestä fileestä saat neljä palaa.
Sekoita marinadin liemi. Lisää sokeri, kuorittu ja raastettu inkivääri sekä silputtu korianteri. Anna broilerinpalojen maustua marinadissa jääkaapissa kolme tuntia.
Pujottele marinoituneet fileesuikaleet varrastikkuihin. Asettele tikut uunivuokaan. Kaada loraus marinadia vuoan pohjalle ja ripottele reilusti seesaminsiemeniä vartaiden päälle. Paista kypsiksi 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista, että liha on varmasti uunista otettaessa mehevän kypsää.
Tarjoa keitetyn jasminriisin ja/tai esim. kookoskasvisten kanssa.

Yksi annos sisältää 494 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":118,"alcohol":0,"protein":129,"carbohydrates":247},"weight":{"fat":13.1,"alcohol":0,"protein":32.4,"carbohydrates":61.9},"percent_raw":{"fat":0.2385194521949162,"alchohol":0,"protein":0.2615726353486894,"carbohydrates":0.49990791245639443,"alcohol":0},"percent":{"fat":24,"alchohol":0,"protein":26,"carbohydrates":50,"alcohol":0},"total":{"kcal":494,"weight":107.4,"percent":100}}}

 
Sulje