Ladataan... Ladataan...

Savulohta japanilaisittain

Valmistusaineet 8:lle
3 dl puuroriisiä
400 g savulohta
1 kpl arkki nori-merilevää
6 rkl kirjolohenmätiä
2 rkl japanilaista soijakastiketta
Valmistusohjeet

Kuumenna 1 1/2 litraa vettä kiehuvaksi. Lisää riisi ja suola, sekoita ja keitä 12–15 minuuttia. Valuta riisi.

Levitä lämmin riisi reunalliseen tarjoiluastiaan. Paloittele savulohi, ja nosta se riisin päälle. Leikkaa merilevä ohuiksi suikaleiksi, ja ripottele suikaleet lohelle. Lusikoi mäti päälle. Kata soijakastike ruuan viereen, jotta kaikki voivat kaataa sitä makunsa mukaan.

Yksi annos sisältää 224 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":77,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":96},"weight":{"fat":8.7,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":24.5},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":224,"weight":46.2,"percent":100}}}