Ladataan... Ladataan...

Savoijinkaaliin käärittyä kalaa yrttikastikkeessa

Valmistusaineet 4:lle
200 g (noin 4-5 isoa lehteä/4 annosta) savoijinkaalin lehtiä
5 dl vettä
0.5 tl suolaa
400 g Viipaloitua, ruodotonta kalaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl (jauhettu) vastajauhettua valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
2 dl katkarapuja
2 dl (silputtu) tuoretta tilliä silputtuna
1 dl tuoretta basilikaa
Karpalohyytelö
6 dl omenamehua
4 dl karpaloita
5 lehti liivatelehtiä
Lisäksi
8 kpl keitettyjä perunoita
Yrttikastike
1 rkl voita
1 kpl sipuli
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl valkoviiniä
2 dl kevytkermaa
2 dl omenamehua
0.5 tl suolaa
0.5 tl (jauhettu) vastajauhettua valkopippuria
4 rkl vaaleaa maizena kastikesuurusta
2 dl (silputtu) tuoretta tilliä silputtuna
0.5 ruukku rucolaa
Ohjeet

Kuumenna vesi ja mausta suolalla.
Ryöppää kaalin lehdet nopeasti ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta talouspaperin päällä ja leikkaa ohuemmaksi paksuja lehtiruoteja.

Pane pöydälle arkki alumiinifoliota ja sen päälle talouskelmua. Pane kaalinlehdet kelmun päälle ja mausta suolalla. Levitä kalaviipaleet kaalinlehtien päälle ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ripottele pinnalle katkaravut, hienonnettu tilli ja basilikan lehdet. Kääri rullalle foliota apuna käyttäen, kääri ensin kelmuun ja sitten tiukkaan folioon. Nosta uuninkestävään vuokaan jossa on noin 2 desiä vettä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes kala on melkein kypsää.

Anna vetäytyä ennen leikkaamista foliossa noin 10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja yrttikastikkeen kera.

Yrttikastike:
Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää valkoviinietikka, valkoviini, kerma ja omenamehu ja anna kiehua 5 minuuttia.
Siivilöi liemi ja kiehauta. Vispaa joukkoon maissisuurus ja anna kiehua miedolla lämmöllä 1 minuutti. Lisää yrtit ja hienonna sauvasekoittimella yrtit joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Karpalohyytelö:
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Pane kattilaan omenamehu ja karpalot. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Liota liivatteet joukkoon ja anna jäähtyä hieman. Laita hyytelö annoslaseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Yksi annos sisältää 572 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":184,"alcohol":16,"protein":136,"carbohydrates":236},"weight":{"fat":19.9,"alcohol":2.28,"protein":33.03,"carbohydrates":57.32,"saturated_fat":7.52,"sugar":29.09,"fibre":5,"salt":2.81},"percent_raw":{"fat":0.32182506042686504,"alcohol":0.028622757578365746,"protein":0.23744019063615682,"carbohydrates":0.41211199135861243},"percent":{"fat":32,"alcohol":3,"protein":24,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":572,"weight":156.95,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":819.66},"item_type":"recipe","recipe_id":43070,"servings":4}}

 
Sulje