Ladataan... Ladataan...

Raparperikiisseli makeutusaineella ja maitoa

Valmistusaineet 4:lle
200 g Raparperi
5 dl Vesi
3 rkl Perunajauho
0.5 dl Vesi
3 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
6 dl Rasvaton maito
Valmistusohjeet

Huuhdo raparperit, poista kanta ja kuori tarvittaessa. Leikkaa viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperipalat ja keitä raparperit pehmeiksi. Nosta pois levyltä. Sekoita perunajauhot runsaaseen puoleen desiin kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana raparperiliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita joukkoon makeutusaine ja kaada kiisseli jäähtymään vadille tai kulhoon. Tarjoa haaleana tai jäähtyneenä kylmän maidon kera.

Vinkki

Raparperiruokien yhteydessä on hyvä nauttia aina maitotaloustuotteita raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi.

Valmista raparperikeitto saman ohjeen mukaan, mutta käytä perunajauhoja vain puolet kiisselin jauhomäärästä eli 1½ rkl. Keitto sopii hyvin myös maitoon keitetyn puuron kanssa tarjottavaksi.

Yksi annos sisältää 96 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":2,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":73},"weight":{"fat":0.2,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":17.4},"percent_raw":{"fat":0.02040493579405016,"alchohol":0,"protein":0.21994849345397882,"carbohydrates":0.759646570751971,"alcohol":0},"percent":{"fat":2,"alchohol":0,"protein":22,"carbohydrates":76,"alcohol":0},"total":{"kcal":96,"weight":22.599999999999998,"percent":100}}}

 
Sulje