Ladataan... Ladataan...

Raparperi-mansikka-kookosjäätelö (maidoton)

Valmistusaineet 10:lle
300 g Kookosmaito
165 g Raparperi
150 g Mansikka
1 rkl Tahini, seesaminsiementahna
1 rkl Kookosöljy, kylmäpuristettu
4 rkl Hunaja
1 tl Vaniljasokeri
PÄÄLLE
100 g Natural pähkinäsekoitus
2 kpl Taateli, keskiarvo, kuivattu
0.5 tl Kardemumma
0.1 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
LISÄKSI
100 g Mansikka
10 kpl Vohvelikuori, jäätelötuutin
Valmistusohjeet

Valmistusaika: 25 min

Jäähdytä kookosmaitotölkki yön yli jääkaapissa.

Kaavi vain valkoinen, paksu osa kookosmaidosta tehosekoittimeen (300 ml). (Jääkaappiviilennys auttaa rasvan ja nesteen erottumisessa.)

Huuhdo (ja kuori) raparperinvarsi, paloittele kookosmaidon joukkoon. Poista mansikoista kannat ja lisää joukkoon.

Lisää loputkin aineet ja annan koneen käydä, kunnes saat tasaisen kermamaisen seoksen.

Paloittele loput mansikat pieniksi ja lisää massan joukkoon.

Kaada seos pakastusta kestävään astiaan ja siirrä pakastimeen.

Vatkaa seosta 30 minuutin välein, n. 3 tunnin ajan, kunnes rakenne on sopivan kiinteä.

Valmista sillä aikaa muruseos: Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on pientä murua.

Kaavi valmiista jäätelöstä palloja tötteröihin ja kuorruta muruseoksella. Nauti heti.

Muista! Valitse vain täysrasvainen kookosmaito, jotta saat mahdollisimman paljon valkoista kookosmassaa yhdestä purkista.

Vinkki

Vinkki! Voit hyvin valmistaa jäätelön myös jäätelökoneella, jolloin rakenne on vielä parempi.

Yksi annos sisältää 243 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":139,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":88},"weight":{"fat":15.4,"alcohol":0,"protein":3.9,"carbohydrates":21.8},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":243,"weight":41.1,"percent":100}}}