Ladataan... Ladataan...

Puolukka-omenatuorejuustokakku

Valmistusaineet 12:lle
100 g Ruisnäkkileipä
3 tl Sokeri
30 g Oivariini 72 % vähemmän suolaa ValSa
350 g Omena, kotimainen, kuorineen
0.5 dl Vesi
0.75 dl Sokeri
8 g Liivate
4 dl Puolukka
200 g Viola kevyt tuorejuusto, maustamaton
200 g Pehmeä rahka, sokeroimaton, vanilja
200 g Maitorahka rasvaton
1 rkl Vaniljasokeri
Ohjeet

Mittaa 30 g (2 rkl) Oivariinia lautaselle ja anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä. Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia ja nosta se vuoan pohjalle. Paloittele 100 g (6 palaa) täysjyvärukiista näkkileipää kulhoon ja murusta se tasaiseksi sauvasekoittimella tai vastaavalla. Sekoita joukkoon 2 tl tavallista tai muscovadosokeria sekä pehmennyt oivariini. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle paperin päälle. Nosta kylmään jähmettymään.

TÄYTE: Huuhdo 2-3 omenaa, poista siemenkodat ja lohko omenat kattilaan. Lisää ½ dl vettä ja anna kiehua kannen alla hetken aikaa. Tai pehmitä omenalohkot mikrossa. Soseuta omenalohkot tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sokeri ja anna jäähtyä. Laita 4 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat ja sekoita ne omenasoseen joukkoon. Sekoita keskenään kulhossa Viola 13% maustamaton, Sunnuntai rahkavalmiste vanilja sekä rahka hyla 0.2 % ja vaniljasokeri. Nosta pehmenneet kevyesti puserretut liivatelehdet pieneen kasariin ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista omena-puolukkasosetta. Kuumenna sekoittaen kunnes liivate sulaa. Kaada seos nauhana omena-puolukkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon rahka-juustoseos ja sekoita tasaiseksi tai jätä raidalliseksi. Kaada seos vuokaan näkkileipämuruseoksen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2-3 tuntia tai pidempään. Avaa vuoan reuna varovasti, nosta reuna pois ja valuta kakku tarjoiluvadille pohjapapereineen. Koristele puolukoilla.

Yksi annos sisältää 140 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":70},"weight":{"fat":4.93,"alcohol":0,"protein":6.25,"carbohydrates":17.28,"saturated_fat":2.27,"sugar":11.98,"fibre":2.41,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.32034727099365456,"alcohol":0,"protein":0.18064966328858548,"carbohydrates":0.49900306571775993},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":140,"weight":45.510000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":122.27},"item_type":"recipe","recipe_id":1024714,"servings":12}}

 
Sulje