Ladataan... Ladataan...

Punasipuli-fetapiiras

Valmistusaineet 8:lle
400 g ruisperunataikinaa (Sunnuntai)
4 kpl punasipuleita
1.5 rkl öljyä
1 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl sokeria
2 rkl omenamehua
1 tl oreganoa
1.5 tl mustapippuria
200 g fetajuustoa
Valmistusohjeet

Kuumennä uuni 200 asteeseen.

Kauli taikina kolmen millin paksuiseksi levyksi ja aseta se yhteen isoon (26 cm) tai kahdeksaan pieneen piirakkavuokaan. Esipaista 10 minuuttia.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna ruohosipuli. Kuumenna öljy ja kuullota punasipulia 4–5 minuuttia. Lisää ruohosipuli ja sokeri ja paista vielä minuutti sekoitellen. Mausta mehulla, oreganolla ja pippurilla. Ota pannu liedeltä ja anna täytteen jäähtyä kymmenen minuuttia.

Murusta feta esipaistetun piiraan pohjalle, lusikoi sipulitäyte päälle ja siirrä uuniin noin 15 minuutiksi.

Yksi annos sisältää 257 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":137,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":92},"weight":{"fat":14.7,"alcohol":0,"protein":6.7,"carbohydrates":22.3},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":257,"weight":43.7,"percent":100}}}