Ladataan... Ladataan...

Punajuuririsotto

Valmistusaineet 4:lle
3 kpl punajuuria esikypsennettyinä
2 kpl punasipuleita
2 kynsi valkosipulinkynsiä
3 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl kuumaa kasvislientä
0.25 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
1 rkl voita
50 g sinihomejuustoa
2 dl (raastettu) parmesaanilastuja
1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Ohjeet

Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota punajuuria, sipuleita ja valkosipuleita muutama minuutti pannulla öljyssä. Lisää risottoriisi ja jatka paistamista hetki. Kaada valkoviini koko ajan sekoittaen. Kun viini on imeytynyt risottoon, jatka lisäämällä kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan sekoitellen. Risotto kypsyy noin 15 minuutissa. Lopputuloksen pitää olla notkeaa ja valuvan löysää. Viimeistele risotto mausteilla, voilla, sinihomejuustolla, parmesaanilla ja ruohosipulilla. Tarjoile heti.

Vinkki

Risotto maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjoilla sen grillatun lihan tai broilerin kanssa.

Yksi annos sisältää 518 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":215,"alcohol":16,"protein":64,"carbohydrates":223},"weight":{"fat":23.81,"alcohol":2.28,"protein":15.85,"carbohydrates":55.37,"saturated_fat":8.94,"sugar":6.07,"fibre":3.8,"salt":3.44},"percent_raw":{"fat":0.4160484876305263,"alcohol":0.03091238921293301,"protein":0.12310118950776636,"carbohydrates":0.4299379336487743},"percent":{"fat":42,"alcohol":3,"protein":12,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":518,"weight":119.55999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":403},"item_type":"recipe","recipe_id":329474,"servings":4}}

 
Sulje