Ladataan... Ladataan...

Porsaan jauhelihavartaat

Valmistusaineet 6:lle
400 g Jauheliha sian, rasvaa 16 %
70 g Sipuli
1 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.5 dl Korppujauho
30 g Oliivi musta kivetön veteen säilötty
0.75 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
0.5 dl Basilika, tuore
Ohjeet

Silppua sipuli pieneksi ja kypsennä se mikrossa tai pannussa pehmeäksi. Sekoita korppujauhot ja ruokakerma ja anna turvota. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuli, mausteet ja paloitellut oliivit ja sekoita hyvin. Vatkaa jauheliha joukkoon käsin tai haarukkavatkaimella.

Jaa taikina kuuteen yhtäsuureen osaan ja muotoile ne vedellä kostutetuin käsin tasaisiksi pötköiksi. Työnnä jokaiseen varrastikku (6 kpl) ja nosta vartaat leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa uunin keskimmäisellä tai sitä ylemmällä ritilällä 15 minuuttia. Kääntele tarvittaessa.

Vinkki

Tarjoa lisäkkeeksi kasviksia ja keitettyjä perunoita ja halutessasi esim. yrteillä maustettua kevytkermaviilikastiketta. Ruoka 4%:n tilalla voit käyttää esim. soija kevytruokavalmistetta.

Yksi annos sisältää 183 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":112,"alcohol":0,"protein":52,"carbohydrates":19},"weight":{"fat":12.48,"alcohol":0,"protein":13.06,"carbohydrates":4.76,"saturated_fat":4.39,"sugar":1.03,"fibre":0.76,"salt":1.01},"percent_raw":{"fat":0.6117410079165733,"alcohol":0,"protein":0.2845451910372892,"carbohydrates":0.10371380104613752},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":10},"total":{"kcal":183,"weight":37.489999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":106.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1024208,"servings":6}}

 
Sulje