Ladataan... Ladataan...

Porkkanasosekeitto

Valmistusaineet 2:lle
4 kpl porkkanaa
1 kpl (pieni) pieni palsternakka
1 kpl (pieni) pieni sipuli
1 kpl kasvisliemikuutio
1 rkl suolaa
1 tl (jauhettu) valkopippuria
0.8 l vettä
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
Valmistusohjeet

Kuori ja pilko porkkanat, palsternakka, ja sipuli. Jätä pala porkkanaa talteen friteerausta varten. Kiehauta vesi, lisää kasvisliemikuutio ja vihannekset. Keitä kypsäksi ja soseuta, lisää voita ja mausta.
Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita, leikkaa viipaleet neljään osaan ja paahda kevyesti pannulla pienessä märässä öljyä. Höylää porkkanapalasta suikaleita. Kun olet paahtanut kesäkurpitsapalat, lisää öljyn määrää, anna sen kuumentua ja frittaa nopeasti porkkanasuikaleet. Asettele vihannespalat ja -suikaleet koristeiksi keiton päälle.

Vinkki

Keiton kanssa maistuvat fetalevitteellä(katso ohje Fetalevite) voidellut täysjyväsämpylät.

Yksi annos sisältää 308 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":250,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":27.8,"alcohol":0,"protein":2.3,"carbohydrates":12.2},"percent_raw":{"fat":0.811910477245846,"alchohol":0,"protein":0.030306481982657056,"carbohydrates":0.15778304077149696,"alcohol":0},"percent":{"fat":81,"alchohol":0,"protein":3,"carbohydrates":16,"alcohol":0},"total":{"kcal":308,"weight":42.3,"percent":100}}}

 
Sulje