Ladataan... Ladataan...

Porkkanalaatikko ilman riisiä

Valmistusaineet 10:lle
1500 g Porkkana
2 dl Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %
3 kpl Kananmuna kuoreton
2 rkl Siirappi
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Muskottipähkinä, kuivattu
0.5 tl Kardemumma
3 rkl Voi
1 dl Mantelijauho, mantelijauhe, keskiarvo
Valmistusohjeet

Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä, kannen alla täysin pehmeiksi, 30-40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä haaleiksi.
Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella samattiseksi. Lisää munat ja mausteet soseeseen. Tarkista maku.
Voitele uunivuoka 1 rkl:lla voita. Kaada sose vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvio pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.

Yksi annos sisältää 207 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":140,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":15.4,"alcohol":0,"protein":4.4,"carbohydrates":12.1},"percent_raw":{"fat":0.6768084872178157,"alchohol":0,"protein":0.08578695157216952,"carbohydrates":0.2374045612100147,"alcohol":0},"percent":{"fat":68,"alchohol":0,"protein":9,"carbohydrates":24,"alcohol":0},"total":{"kcal":207,"weight":31.9,"percent":100}}}

 
Sulje