Ladataan... Ladataan...

Porkkana-palsternakkasalaatti

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl punajuurta
0.25 tl suolaa
0.25 tl pippuria
4 kpl porkkanaa
4 kpl (keskik.) palsternakkaa
2 rkl ruokaöljyä paistamiseen
100 g Salaatteja
Kastike
1 tl dijonsinappia
1 dl ranskankermaa
2 tl viinietikkaa
1 dl pähkinäöljyä (muukin öljy käy)
Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese punajuuret ja keitä niitä 50–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
Kuori porkkanat ja palsternakat. Paloittele ne pitkittäin neljään osaan. Laita palat uunipannulle ja kaada päälle 2 rkl öljyä. Kääntele niin että öljy peittää kasvisten pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pannu uuniin ja anna paistua 20 minuuttia. Kääntele kasviksia välillä.
Kuutio kypsät punajuuret.
Sekoita kastiketta varten sinappi, ranskankerma ja viinietikka. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla öljy vähitellen joukkoon, jotta saat paksun kastikkeen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kypsät juurekset ja tuoreet salaatinlehdet yhteen. Kaada kastike päälle.

Yksi annos sisältää 400 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":314,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":72},"weight":{"fat":34.8,"alcohol":0,"protein":3.5,"carbohydrates":18},"percent_raw":{"fat":0.7839220213460923,"alchohol":0,"protein":0.03554767310940501,"carbohydrates":0.1805303055445027,"alcohol":0},"percent":{"fat":78,"alchohol":0,"protein":4,"carbohydrates":18,"alcohol":0},"total":{"kcal":401,"weight":56.3,"percent":100}}}

 
Sulje