Ladataan... Ladataan...

Pehmeä sitruunapiiras

Valmistusaineet 4:lle
Päälle:
3 dl vettä
3 dl sokeria
3 rkl maissijauhoja
6 rkl sitruunamehua
25 g Margariinia
Pohja:
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl maissijauhoja
25 tl Margariinia
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset päälle 2 tl raastettua sitruunankuorta.

Voit käyttää margariinin sijaan voita.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot ja sulatettu rasva. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.
Pane kakun kypsyessä kattilaan vesi, sokeri, munat, maissijauho ja sitruunamehu. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä ja lisää raastettu sitruunankuori ja rasva nokareina. Levitä seos lämpimänä kakkupohjan päälle ja nosta vuoka viileään pariksi tunniksi.
Koristele piiras sitruunamelissan lehdillä ja tarjoa se kermavaahdon kanssa.

Yksi annos sisältää 708 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":284,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":400},"weight":{"fat":31.3,"alcohol":0,"protein":5.9,"carbohydrates":99.3},"percent_raw":{"fat":0.40127604212671736,"alchohol":0,"protein":0.033384152701755807,"carbohydrates":0.5653398051715269,"alcohol":0},"percent":{"fat":40,"alchohol":0,"protein":3,"carbohydrates":57,"alcohol":0},"total":{"kcal":708,"weight":136.5,"percent":100}}}

 
Sulje