Ladataan... Ladataan...

Osso bucco

Valmistusaineet 4:lle
3 rkl ruokaöljyä
800 g naudanpotkaa viipaleina (esim. 4 kpl 200-grammaisia potkia)
0.5 dl vehnäjauhoja
2 kpl sipuleita
4 kynsi valkosipulinkynsiä
2 kpl porkkanoita
100 g juuriselleriä
2 kpl (keskik.) palsternakkoja
3 rkl tomaattipyreetä
800 g Tomaattimurska
4 dl vettä
2 tl oreganoa
2 tl rosmariinia
1 dl sokeria
0.5 rkl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
Reseptin osa 2
1 l vettä
0.5 rkl suolaa
8 kpl (keskik.) kuorittuja perunoita
Ohjeet

Leikkaa potkaviipaleiden reunoihin muutama pieni viilto. Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja pippuria. Kääntele potkaviipaleita jauhoissa. Kuumenna loraus ruokaöljyä paistinpannulla, ja ruskista potkat molemmin puolin.

Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulin kynnet ja juurekset. Kuumenna reilunkokoisessa padassa tilkka ruokaöljyä, ja kuullota sipuleita ja juureksia hetki. Lisää joukkoon tomaattipyree, anna juuresten kuullottua vielä hetki. Lisää pataan lihat, tomaattimurska, vesi, oregano, rosmariini ja sokeri. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla liedellä tai 125-asteisessa uunissa ainakin pari tuntia. Tarkista välillä maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä ja tarjoa lisäkkeenä.

Yksi annos sisältää 710 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":222,"alcohol":0,"protein":204,"carbohydrates":284},"weight":{"fat":24.17,"alcohol":0,"protein":49.8,"carbohydrates":69.45,"saturated_fat":5.85,"sugar":39.73,"fibre":11.55,"salt":5.37},"percent_raw":{"fat":0.31319807412825007,"alcohol":0,"protein":0.2868284849607345,"carbohydrates":0.39997344091101555},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":710,"weight":205.92000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":1090.26},"item_type":"recipe","recipe_id":220880,"servings":4}}

 
Sulje